Od 7. do 10.10.  jsme pro vás na prodejně od 10:00 h do 16:00 h. Osobní zkoušení na brněnské provozovně probíhají v tomto týdnu do čtvrtka (rezervace nutná). V pátek 11.10. je v Brně ZAVŘENO. O víkendu jsme se stánkem a MushGO Tour na Budějckej Xtreme ve Vodňanech. Těšíme se na vás! 

Poradíme vám s výběrem +420 604 372 734

Nechybí vám něco?

Nákupní košík

Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Recepty na domácí pamlsky

9596x přečteno
Sdílejte tento článek

Níže uvedené recepty byly testovány pro pečení v silikonových formách Collory (Piškotky 1cm a Kostičky mini) za dozoru Kirušky (Kofča to klasicky většinou prospala). Recepty a inspiraci jsem posbírala od kamarádek, které si pamlsky už pečou a pak samozřejmě na těch internetech – a tady je první varování: ne vždycky to bude fungovat.

Domácí pamlsky mívají nižší trvanlivost, takže doporučujeme napéct větší množství, rozdělit ho na menší dávky (vždy na pár dní) a skladovat v mrazáku.

1. Bezlepkové neslazené piškoty

Vyrobit těsto je jednoduché, jen pohankové bylo hodně husté (ubrala bych mouky) a kukuřičné bylo hodně lepivé. Piškotky jsou měkké, perfektně drží tvar a dobře se vysypávaly z formy. Chuťově pro lidi nuda a šeď, psům to zdá se nevadí. Recept je z internetu, kde tentýž najdete na mnoha místech.

1 forma 1cm piškotků:

1 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
1-2 lžíce vody
75 g bezlepkové mouky (rýžová ideální, pohankové zkuste méně, kukuřičná…jen pokud s ní umíte pracovat)
12 g škrobu
½ lžičky prášku do pečiva (bezfosfátový lepší, hledejte s vinným kamenem)
½ lžičky soli
skořice

Žloutky s vodou vyšlehejte do pěny, vmíchejte suché ingredience a nakonec opatrně i sníh z bílků.

Pečeme na 170 °C cca 8-10 minut

2. Tuňák s dýní

Luxusní rychlovka, pokud máte v mrazáku dýňové pyré. Všechno jsem naházela do mixéru a bylo hotovo. Chuťově i konzistencí luxus. Za tento recept patří poděkování Klárce a Lollikovi do Irska. Rybičkové odměny bez dýně najdete na konci.

1 forma 1cm piškotků a 1 forma mini kostiček:

½ cup (125 ml) dýňového pyré
1 plechovka tuňáka v oleji (185 g), i s olejem
1 vejce
¼ cup (60 ml, cca 25 g) rozmixovaných vloček (ovesných)
¼ cup (60 ml, cca 30 g) rýžové mouky

Pečeme na 170 °C cca 8-10 minut

3. Játrové….prostě játrové!

Vznikly syntézou mnoha dostupných a velmi podobných receptů. Já koupila játra kachní (byly v akci!), ale určitě to bude fungovat s jakýmikoliv.

Doporučuji věnovat trochu času očištění jater, budou se snáze mixovat na hladkou kaši. Pak už stačí jen vmíchat ostatní suroviny, vodou jsem vypláchla mixér a přidala do těsta. Naprostý luxus!

4 formy (2x 1cm piškotky a 2x mini kostičky):

500 g jater (kachní, kuřecí, ….)
1 cup (150 g) pohankové mouky
1 vejce
voda (dle potřeby…cca 50 ml)

Pečeme na 170 °C cca 8 minut (játrové začnou samy vylézat z formiček, když jsou na to připravené)

4. Baby food rulez!

Původní recept je od jisté „Cindy“ a byl velkým debaklem. Líbil se mi nápad využít dětský příkrm (a ušetřit si spoustu práce) a po drobném vylepšení se nakonec zadařilo.

2 formy (1x 1cm piškotky a 1x mini kostičky):

1 sklenička dětské stravy (příkrm, příchuť a složení dle libosti)
25 g sušeného mléka
25 g rozmixovaných vloček

Toto je původní složení, které ovšem jaksi vůbec nefungovalo, kostičky zůstaly lepivé a dostat je z formy byl nadlidský úkol. Takže jsem recept trochu vylepšila a zadařilo se. Kostičky samy vyskakovaly z formy. Stačí přidat (a sušené mléko možná s klidem vynechat):

1 vejce
mouka dle potřeby (záleží na druhu mouky a použitém příkrmu… cca 30 – 70 g)

Pečeme na 170 °C cca 10-12 minut

5. Bezvaječné nepovedené

Tento recept se taky tak úplně nepovedl, ale nebyl to debakl. Na plech bez formy by možná fungoval lépe a nechávám ho tu, protože je bez vajec a protože burákové máslo je super. Určitě je tu prostor pro zlepšení, možná by pomohla trocha škrobu nebo ???

1 forma 1 cm piškotků:

1 cup (cca 120 g) dýňového pyré – původní recept použil dýni v plechovce (Amerika!)
1 velká, vrchovatá lžíce burákového másla
¼ cup (cca 25 g) sušeného mléka
Pečeme na 170 °C cca 10-15 minut, radši víc, než míň.

Piškotky šly hodně špatně z formy ven, často z nich zůstaly invalidi, ale drží pohromadě a psům je nedokonalost tvarů asi jedno.

A na závěr bonus, který jsem osobně nezkoušela, ale osvědčil se kamarádce a kolegyni Mirce a jejím bostoním klukům.

Je to tuňáková klasika:

2 plechovky tuňáka ve vlastní šťávě (slijeme!)
1 lžíce tuku (kokosový olej)
120 g pohankové mouky

Produkty použité při pečení

Pokud se Vám článek líbil, nezapomeňte jej sdílet!

Poradíme vám s výběrem +420 604 372 734
Přihlášení zavřít

Cookies

Používáme soubory cookie ke správnému fungování vašeho oblíbeného e-shopu, k přizpůsobení obsahu stránek vašim potřebám, ke statistickým a marketingovým účelům a personalizaci reklam od Googlu i dalších společností. Kliknutím na tlačítko Přijmout vše nám udělíte souhlas s jejich sběrem a zpracováním a my vám poskytneme ten nejlepší zážitek z nakupování.

Vaše nastavení souborů cookie

Zde máte možnost přizpůsobit soubory cookie v souladu s vlastními preferencemi a později podrobněji nastavit nebo kdykoli vypnout v patičce webu.

Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí.

Personalizaci provádíme na základě vámi prohlíženého zboží. Dále pak upravujeme zobrazovaný obsah podle toho, co vás zajímá.

Tyto cookies nám umožňují měření výkonu našeho webu a za pomoci získaných dat pak můžeme zlepšovat zážitek z nakupování našim zákazníkům.

Tyto cookies jsou využívány reklamními a sociálními sítěmi včetně Googlu pro přenos osobních údajů a personalizaci reklam, aby pro vás byly zajímavé.